Dün'den Bir Çorba 🍵
Pirinçli Un Çorbası (9+ ay için)
1 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı sıvıyağ (isteğe göre zeytinyağ)
3 yemek kaşığı un (yada mısır unu )
4 bardak kaynar su
Üzeri için ;
1 baş soğan
2 diş sarımsak
3 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı tereyağ
1/2 çay bardağı sıvıyağ
Eti için ;
50 gram faredişi kırmızı et (brunoise)
Veya kıyma (4-5 çekim)
(İsteğe göre et suyu yada tavuk suyu konulabilir)
Tereyağ ve sıvıyağ ısıtılarak 3 yemek kaşığı un kavrulur. Kavrulan unun içine kaynar su (istenirse et , tavuk suları) eklenir. Tortulanmaması için su eklenirken sürekli karıştırılır. Bir taşım kaynadıktan sonra 1 çay bardağı yıkanmış pirinç eklenir. İsteğe göre içine konulan tane değişebilir (mercimek , bulgur , yeşil mercimek , düğül vb.)
Çorba kaynarken soğanlar ve sarımsak fare dişi şeklinde doğranır. (Brunoise) .
Kavrulmaya bırakılan soğan sarımsak ikilisine nane eklenir , çorbanın üzerine dökülür.
Üzerine eti için
Tava iyice ısıtılır ve et mühürlenir.
Mühürleme et ve sağlık için çok önemlidir. Etin suyu ve vitamini etin için de kalır.
Mühürlenen et biraz suyunu bırakır anında geri çeker.
Suyunu çeken ete 1/2 çay bardağı yağ eklenir. Mühürlenen et az daha pişinçe çorbanın içine eklenir.

Yorumlar
Yorum Gönder