Yepyeni Tarifler Musmutlu Göbüşler
Hergün Zilan Duru'ya acaba bir sonra ki gün ne pişirsem , ne tattırsam diye düşünüyorum.
Bugün de yine düşünürken gözümün önünde birşey canlandı ve hemen yaptım.
İşte Tarifimiz ;
3 yemek kaşığı 4-5 çekim kıyma
1 avuç çorbalık hamur
1 tatlı kaşığı salça
1 tutam dereotu (kuru , yaş farketmez)
1 diş sarımsak
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı sıvıyağ
4 su bardağı su
• gelelim pişirme aşamasına
Öncelikle kıymamızı başka bir tavada mühürleme yaparak pişiriyoruz.
(Mühürleme; tavayı boş kızdırarak eti yakmadan , suyunu içinde bırakarak pişirme yöntemidir.)
Kıyma pişedursun bizde çorbanın geri kalanını halledelim. Küçük bir tencereye sıvıyağı koyup unumuzu kavuruyoruz.
Ardından dövdüğümüz sarımsağı da ekleyip kavuruyoruz.
Salçayı , dereotunu ve çorbalık hamuru ekleyip birazcık kavuruyoruz. Kıymayı ve suyumuzu da ekleyip kaynamaya bırakıyoruz ✋
Yaklaşık 45 dk sonra çorba hazırdır.
Bizim ki ayıla bayıla bi kase yidi ❤️
Minik bebişlerimize afiyet olsun....
Yorumlar
Yorum Gönder