Yepyeni Tarifler Musmutlu Göbüşler 
Hergün Zilan Duru'ya acaba bir sonra ki gün ne pişirsem , ne tattırsam diye düşünüyorum. 
Bugün de yine düşünürken gözümün önünde birşey canlandı ve hemen yaptım. 
İşte Tarifimiz ; 
3 yemek kaşığı 4-5 çekim kıyma 
1 avuç çorbalık hamur 
1 tatlı kaşığı salça 
1 tutam dereotu (kuru , yaş farketmez)
1 diş sarımsak
2 yemek kaşığı un 
2 yemek kaşığı sıvıyağ
4 su bardağı su
• gelelim pişirme aşamasına 
Öncelikle kıymamızı başka bir tavada mühürleme yaparak pişiriyoruz. 
(Mühürleme; tavayı boş kızdırarak eti yakmadan , suyunu içinde bırakarak pişirme yöntemidir.)
Kıyma pişedursun bizde çorbanın geri kalanını halledelim. Küçük bir tencereye sıvıyağı koyup unumuzu kavuruyoruz. 
Ardından dövdüğümüz sarımsağı da ekleyip kavuruyoruz. 
Salçayı , dereotunu ve çorbalık hamuru ekleyip birazcık kavuruyoruz. Kıymayı ve suyumuzu da ekleyip kaynamaya bırakıyoruz ✋
Yaklaşık 45 dk sonra çorba hazırdır. 
Bizim ki ayıla bayıla bi kase yidi ❤️
Minik bebişlerimize afiyet olsun....

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Goodbye İkinci Meme!

Ev yapımı büyüten içecek

Tüm Çocuklar Özeldir. Çocuğunuzu Keşfedin.