Anne Elinden "Düğün Çorbası"
- Merhaba sevgili anneler..
Bugün kızım ile çoooookkk özelinden ve güzelinden bir çorba yaptık. Düğün Çorbası.
Hani marketlerden aldığımız hazır çorbalar var ya hah işte ondan :)
Hadi nasıl yaptığıma bakalım.
- Malzemeler
• Kuzu kuşbaşı
• 1 kahve fincanı un
• 1,5 litre kaynar su
• 3 çorba kaşığı tereyağ
• 1 yemek kaşığı sıvıyağ
• 2 diş sarımsak
• 2 et bulyon
• 1,5 tatlı kaşığı Hürrem sebzeli çeşni (Bimde satılıyor fiyatı uygun , tadı mükemmel)
Evet ilk olarak etleri haşladım ve pis suyunu attım. Kanlı suyu yani...
Etler başlandıktan sonra normal boyutundan 2 misli daha küçültüyorum.
Daha sonra etleri sıvıyağ da hafif kızartıyorum ve 2 diş sarımsağı ekliyorum. Sarımsaklar hafiften pembeleşince etleri ocaktan alıyorum. Daha sonra çorbanın meyanesi için üç çorba kaşıı tereyağında bir kahve fincanı unu kavuruyorum daha sonra elimizde olan 1 litre suyu ile çorbanın meyanesini açıyorum. (Meyane ;
Bugün kızım ile çoooookkk özelinden ve güzelinden bir çorba yaptık. Düğün Çorbası.
Hani marketlerden aldığımız hazır çorbalar var ya hah işte ondan :)
Hadi nasıl yaptığıma bakalım.
- Malzemeler
• Kuzu kuşbaşı
• 1 kahve fincanı un
• 1,5 litre kaynar su
• 3 çorba kaşığı tereyağ
• 1 yemek kaşığı sıvıyağ
• 2 diş sarımsak
• 2 et bulyon
• 1,5 tatlı kaşığı Hürrem sebzeli çeşni (Bimde satılıyor fiyatı uygun , tadı mükemmel)
Evet ilk olarak etleri haşladım ve pis suyunu attım. Kanlı suyu yani...
Etler başlandıktan sonra normal boyutundan 2 misli daha küçültüyorum.
Daha sonra etleri sıvıyağ da hafif kızartıyorum ve 2 diş sarımsağı ekliyorum. Sarımsaklar hafiften pembeleşince etleri ocaktan alıyorum. Daha sonra çorbanın meyanesi için üç çorba kaşıı tereyağında bir kahve fincanı unu kavuruyorum daha sonra elimizde olan 1 litre suyu ile çorbanın meyanesini açıyorum. (Meyane ;
- çorba ve benzeri yiyeceklere lezzet kazandırmak için katılan, tereyağı ve unla yapılan bir tür sos.)İyice sıvılaştırılmış olan meyhaneye iki et bulyon ve bir buçuk tatlı kaşığını sebzeli Çeşniyi ekliyorum.
Çorba biraz kaynadıktan sonra içine kavrulmuş olan yetileri ekliyorum etleri ekledikten sonra çorba daha fazla koyulaşıypr ve tamamen kıvamını almış oluyor.
Dilerseniz çorbanın içine tane karabiber veya çekilmiş karabiber de ekleyebilirsiniz ayrıca bu çorbanın içine muskat rendesi veya renk katması için zerdeçal ekleyebilirsiniz ama ben zilan duru yiyeceği için çorbayı daha fazla sade tutmaya özen gösterdim.
Hakkını vermeliyim ki çorba gerçekten marketlerden aldığımız hazır çorbalara çok fazla benzedi zilan duru iki tabak içti benim ne kadar içtiğimin haddi hesabı yok artık en Favori çorbamız olmaya hak kazanmıştır :))))))))
Size ve miniklerinizi afiyet olsun kesinlikle yapmanızı tavsiye ediyorum bu çorbayı.
Sevgiler
Berfin xxxxx
Yorumlar
Yorum Gönder